Nieke Roos
26 June 2018

De Japanse nummer één in industriële voedingen Cosel heeft de Powerbox Group overgenomen. Branchegenoot Powerbox heeft een ontwikkelcentrum in Etten-Leur, dat het verwierf toen het zich ontfermde over het failliete Power Technics. De partijen hebben geen overnamebedrag bekendgemaakt.

Powerbox ontwerpt en produceert (semi)standaard en op maat gemaakte voedingen voor onder meer transport-, medische, industriële en defensietoepassingen. De groep heeft 120 mensen in dienst en een omzet van meer dan veertig miljoen euro in vijftien landen. Behalve in Nederland zijn er r&d-vestigingen in Duitsland en thuisland Zweden.

Power_Technics_voeding_open

Cosel is een wereldspeler in hoogwaardige ac-dc-voedingen, dc-dc-omvormers en emi-filters, en marktleider in Japan. Het bedrijf heeft 670 medewerkers en een omzet van 230 miljoen dollar. Het richt zich vooral op veeleisende toepassingen in de sectoren audio/broadcast, bedrijfsautomatisering, duurzame energie, industrieel, medisch, telecom en verlichting.

‘We willen ons succes wereldwijd uitbreiden’, verklaart Cosel-ceo Masato Tanikawa. ‘Deze overname geeft ons extra ontwerp- en productiemiddelen waarmee we ons productaanbod aan onze bestaande klanten kunnen vergroten, nieuwe markten kunnen betreden en nieuwe klanten kunnen werven. Met Powerbox’ expertise in het leveren van voedingsoplossingen op maat kunnen we aan vrijwel elke behoefte voldoen in de industriële, medische, transport- en defensiemarkten.’

 advertorial 
Microchip

Device lifecycle management for fleets of IoT devices

Microchip gives insight on device management, what exactly is it, how to implement it and how to roll over the device management during the roll out phase when the products are in the field. Read more. .