Pieter Edelman
22 July 2016

Barco toont zich opgetogen over de eerste helft van 2016. In alle drie de kernactiviteiten waar het sinds een jaar of twee op inzet, wist het bedrijf zijn wereldwijde leiderspositie te versterken, zo zegt het bedrijf in een persverklaring. Barco boekte in de eerste zes maanden een omzet van 529 miljoen euro en een nettowinst van achttien miljoen. Dankzij de grote wijzigingen binnen het bedrijf laten de resultaten zich moeilijk vergelijken met eerdere perioden.

Na een forse tegenwind begin 2014 besloot Barco zich te richten op drie kernactiviteiten. De Entertainment-divisie, die ongeveer de helft van de business vertegenwoordigt, houdt zich bezig met bioscoopprojectoren, ledmuren en geavanceerde verlichting voor evenementen en reclame. Het afgelopen halfjaar wist Barco met name zijn grip op de markt voor cinemaprojectoren te versterken door de grootschalige uitrol van laser- en laser-fosforprojectoren. De omzet uit deze bedrijfstak nam met ruim drie procent toe tot 273 miljoen euro.

Het kleinere Enterprise-segment, dat zich bezighoudt met controlekamers, simulaties en audiovisuele oplossingen vergaderingen en onderwijs, groeide bescheidener: met 1,4 procent naar 141 miljoen euro. De grootste toename in de eerste jaarhelft kwam op conto van de kleinste divisie Healthcare. De omzet groeide hier met bijna elf procent naar 116 miljoen euro. Digitale visualisatieoplossingen voor operatiekamers waren hier de groeimotor, aldus Barco.