Bits&Chips

Vraag euv-scanners dreigt capaciteit ASML te overstijgen (update)

18 oktober 2017 

Vanaf 2019 dreigt ASML niet volledig te kunnen voldoen aan de vraag naar euv-scanners. Het bedrijf kan dat jaar minimaal dertig machines per jaar in elkaar zetten, maar cfo Wolfgang Nickl stelt in een video-interview dat de vraag mogelijk hoger zal zijn. ASML probeert samen met de toeleverketen de productiecapaciteit te vergroten.

Waar de bottleneck zit, wil een woordvoerder van ASML desgevraagd niet zeggen. Marktonderzoeker G. Dan Hutcheson van VLSI Research wees eerder deze maand met de vinger naar de lensproductie bij Zeiss.

Dit en volgend jaar zijn ASML’s euv-machines uitverkocht. Dit jaar wil ASML er twaalf leveren, met nog zes te gaan. In 2018 is de ambitie twintig nieuwe machines te verschepen, plus er vier te upgraden. Er staan momenteel 23 euv-orders in de boeken. Het lopende kwartaal komen er naar verwachting meer bestellingen binnen.

Update: tijdens een mondelinge toelichting op de cijfers heeft ceo Peter Wennink bevestigd dat de lensproductie bij Zeiss inderdaad de bottleneck vormt.

 

 

Abonneer direct op onze nieuwsbrief

abonneren

Info-middag SME Instruments

25 juni

Eindhoven

Machine vision for mechatronic systems

3 juli - 4 juli

Eindhoven

Machine vision for mechatronic systems

3 juli - 4 november

Eindhoven