Nieke Roos
6 February 2018

In Paul van Nunen hebben Brainport Development en de stichting Brainport een nieuwe directeur gevonden. Hij volgt Imke Carsouw-Huizing op, die afgelopen augustus plotseling opstapte om voor haar inmiddels overleden moeder te zorgen. Van Nunen zal zijn nieuwe functies in mei aanvaarden. Momenteel is hij directeur van de Rijksvoorlichtingsdienst in Den Haag. Als zodanig treedt hij op als woordvoerder en adviseur van minister-president Rutte en de ministerraad.

De 43-jarige Van Nunen werd geboren in Duizel, onder Eindhoven. Hij studeerde Nederlandse taal- en letterkunde in Leiden en Utrecht. Bij de rijksoverheid werkte hij in communicatie- en voorlichtingsfuncties bij het (toenmalige) ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer en bij Algemene Zaken. Sinds 2013 staat hij aan het hoofd van de RVD. Zo’n acht jaar geleden keerde hij terug uit de Randstad om met zijn gezin in Eindhoven te gaan wonen.

Brainport_Paul_van_Nunen
In mei treedt Paul van Nunen aan als nieuwe directeur van Brainport Development en de stichting Brainport.

Voorzitter Ton Nelissen van de rvc van Brainport Development vindt Van Nunen perfect passen: ‘Hij is afkomstig uit de regio en woont hier nu ook alweer enige tijd en hij heeft vanuit zijn huidige functie een uitstekend netwerk in Den Haag. We verwachten dat hij de door ons gezochte aanjager voor de Brainport-ontwikkelingen is. Hij kan de verbinder zijn tussen Brainport en Den Bosch, Den Haag en Brussel.’

John Jorritsma, bestuursvoorzitter van de stichting Brainport en burgemeester van Eindhoven, sluit zich daarbij aan. ‘Paul van Nunen is een man uit onze regio en tegelijkertijd gepokt en gemazeld in Den Haag. We hebben in hem iemand gevonden met gevoel voor onze regio die daarnaast een breed nationaal en internationaal bestuurlijk netwerk heeft. Ook in de media weet hij hoe de hazen lopen. Hij kan Brainport verder brengen in de ambities zoals die staan in de Brainport Nationale Actieagenda.’

 advertorial 
Microchip

Device lifecycle management for fleets of IoT devices

Microchip gives insight on device management, what exactly is it, how to implement it and how to roll over the device management during the roll out phase when the products are in the field. Read more. .