Nieke Roos
11 September 2012

In samenwerking met Barco Silex brengt Xilinx een ontwikkelplatform op de markt voor video over het Internet Protocol (IP). De geboden oplossing bestaat uit hardwaregevalideerde bouwblokken, referentieontwerpen en integratiediensten voor de programmeerbare (systeem)chips van de FPGA-gigant. De partners richten zich op OEM‘s van broadcastapparatuur, die hiermee eenvoudig de laatste video-over-IP-functionaliteit kunnen toevoegen aan bestaande en nieuwe producten.

’In de broadcastwereld is de overstap naar IP-gebaseerde infrastructuren lastig omdat de industriestandaarden voortdurend in beweging zijn. Dat legt weer druk op de apparaatbouwers, die de opkomende technologieën telkens moeten implementeren‘, verklaart Ben Runyan van Xilinx. ’Met onze one-stop-shop bieden wij hun nu een uitgebreid FPGA-gebaseerd platform waarop zij toekomstbestendige IP-video-oplossingen kunnen ontwikkelen. De herprogrammeerbaarheid maakt het mogelijk om de veranderingen in de standaarden bij te houden en te focussen op de innovatieve features.‘

Als eerste introduceren de partners een platform op basis van Xilinx‘ 7-serie. Dit biedt onder meer video-interfaces, bouwblokken voor datacompressie en -verwerking en ondersteuning voor verschillende video-over-IP-protocollen, waaronder SMPTE 2022. Daarnaast is er de mogelijkheid om videokanalen te bundelen, zodat elke rekmodule meer kanalen aankan en er minder modules nodig zijn. Dat bespaart weer ruimte en energie.

De belangrijkste rol van Barco Silex in de samenwerking is die van systeemintegrator. Meer specifiek is het bedrijf uit Louvain-la-Neuve verantwoordelijk voor de integratie van de eigen bouwblokken, bijvoorbeeld voor JPeg2000 of geheugenbeheer, en die van Xilinx, alsook voor het oplossen van de uitdagingen die de combinatie van meerdere blokken en gedeeld geheugen met zich meebrengt en uiteindelijk voor het aan elkaar naaien van de verschillende videostromen. Bovendien kunnen klanten gebruikmaken van de Waalse designservices als ze meer willen dan de standaard features.

 advertorial 
Microchip

Device lifecycle management for fleets of IoT devices

Microchip gives insight on device management, what exactly is it, how to implement it and how to roll over the device management during the roll out phase when the products are in the field. Read more. .