Pieter Edelman
25 October 2012

In de laatste versie van zijn Vivado-ontwerpomgeving heeft Xilinx de place-and-route-software geschikt gemaakt voor uitvoering op multicore processoren. Dat vertaalt zich in een versnelling van deze functionaliteit met een factor van ongeveer 1,3 voor dualcore processoren en 1,6 voor quadcores.

Daarnaast heeft de fabrikant het aantal referentieontwerpen in release 2012.3 uitgebreid voor voor zijn Kintex-7- en Virtex-7-FPGA‘s. Deze Targeted Reference Designs (TRD‘s) bieden geverifieerde en geoptimaliseerde infrastructuur-designs die de klant naar hartenlust kan aanpassen aan zijn eisen. De Base-TRD voor de Kintex-7 biedt een volledig geïntegreerd PCIE-ontwerp met DMA-engine en DD3-geheugencontroller, die snelheden tot 10 Gb/s haalt. Daarnaast is er een Connectivity-TRD die het dubbele hiervan haalt, een Embedded-TRD met processorsubsysteem en onder meer een displaycontroller, en DSP-TRD met analoge interface en digital up- of down-conversie.

Vivado vervangt de IDE Design Suite. Er zijn verschillende uitvoeringen; afhankelijk van de ISE-editie kunnen klanten gratis upgraden naar de corresponderende Vivado-versie.