Pieter Edelman
31 August 2011

De vorig jaar ingezette opmars van Zetes‘ People ID-tak marcheerde ook in het eerste half jaar van 2011 voort. Gedurende 2010 groeide de omzet van de kleinste van de twee Zetes-takken met bijna 72 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Het eerste halfjaar was opnieuw goed voor een groei van 46,8 procent, gemeten ten opzichte van de eerste zes maanden van 2010. De omzet van de tak voor persoonsidentificatie over het eerste halfjaar komt op 26,2 miljoen euro.

Ook de Goods ID-tak voor het volgen van goederen in de logistieke keten groeide verder in het eerste halfjaar. De omzet kwam hier 9,9 procent hoger uit, op 77,8 miljoen euro. Voor het bedrijf als totaal komt de omzet daarmee op 104,0 miljoen euro, ofwel een stijging van 17,3 procent. De nettowinst groeide met 18,7 procent naar 2,7 miljoen euro.

Volgens Zetes zijn de sterke resultaten van de People ID-tak de vruchten van de ingezette businessontwikkeling. Het bedrijf produceerde vorig en dit jaar een miljoen blanco identiteitskaarten voor Israël. Voor het eind van het jaar moeten daar nog eens een miljoen bijkomen en bovendien zal het bedrukken van de kaarten binnenkort starten. Verder is Zetes actief in verschillende Afrikaanse landen. In de Democratische Republiek Congo helpt het bij de registratie van kiezers, in Benin werkt het aan de biometrische ontdubbeling van kiezerslijsten en in Ivoorkust levert het paspoorten en biometrische visa. Ook het thuisland is een belangrijke inkomstenbron, onder meer door het vervangen van de Belgische identiteitskaart.