Bits&Chips

Boek over het Philips Natuurkundig Laboratorium

 

 

Natlab - Kraamkamer van ASML, NXP en de cd

De machine waarmee ASML opklom tot marktleider in chipproductie-apparatuur werd op het Philips Natuurkundig Laboratorium bedacht. Ook de chiptechnologie van NXP vindt haar wortels op dit researchlab, net als de compact disc, Philips’ meest succesvolle product. Maar er waren ook debacles. Het lukte de Natlab’ers en hun collega’s van de industrie bijvoorbeeld niet om de beeldbuis nieuw leven in te blazen.

 

De techniekjournalisten Paul van Gerven en René Raaijmakers stellen de waferstepper, chips, de compact disc en beeldschermen centraal in een schets van het Natlab. Nooit eerder werd in zulk detail en met zo veel kleur beschreven hoe Philips omging met het vernuft van zijn legendarische lab. Van Gerven en Raaijmakers maken een decennialang gesloten onderzoekswereld en zijn impact op de business tastbaar. Daarbij ontkrachten ze een aantal hardnekkige mythes, zoals de zo vaak bejubelde vrijheid op het lab.

 

De auteurs Paul van Gerven en René Raaijmakers spraken voor dit boek met de personen die aan de wieg stonden van zowel mislukkingen als mega-successen.

Bestel het boek

De kosten voor het boek bedragen € 39,50 inclusief btw en verzendkosten (NL).

Uniek geschenk

Al meer dan 1.800 exemplaren gingen er over de toonbank. Met diverse lovende recensies en reviews is het Natlab-boek een uitgave die niet mag ontbreken in uw boekenkast èn in die van uw relaties. 
Neem contact met ons op via boeken@techwatch.nl voor de speciale pakketprijzen.

Over de auteurs

Paul van Gerven (Utrecht, 1977) werd na zijn studie en promotie scheikunde techniekjournalist. Zijn interesse gaat met name uit naar elektronica, verduurzaming van de energievoorziening en innovatiebeleid. Paul werkt sinds 2006 als redacteur bij Bits&Chips.

René Raaijmakers (Oirschot, 1960) begon na zijn studie scheikunde als wetenschapsjournalist. In de jaren negentig werkte hij als freelance techniekjournalist voor onder meer NRC Handelsblad. In 1999 startte hij Bits&Chips, een vak- en opiniemagazine voor de hightech industrie.