Analyse

Advanced Lithography-roundup: 7 nm, 5 nm en high-na-euv

Paul van Gerven
Reading time: 4 minutes

De puzzelstukjes voor de eerste generatie chips waar euv-lithografie aan te pas komt, beginnen op hun plaats te vallen. Voor de generaties erna is nog veel werk nodig, maar de halfgeleiderindustrie blijft geloven in de wet van Moore.

Elk jaar in februari tijgen lithografen naar de SPIE Advanced Lithography Conference om de voortgang en uitdagingen op hun vakgebied te bespreken. En elk jaar wordt het daar spannender, want het is steeds moeilijker om het hart van technologische vooruitgang te laten kloppen.

Afgaande op de berichten uit Californië is hartbewaking echter niet aan de orde voor de wet van Moore. Dankzij euv-lithografie, die na veel uitstel eindelijk productierijp begint te worden, nemen de kosten per transistor zelfs weer af, claimen chipmakers. Zij zien zichzelf tot ver in de jaren twintig krimpslagen blijven maken en dringen er daarom bij ASML op aan om een nieuwe generatie euv-scanners te ontwikkelen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content