Tools&Toys

MicroETXExpress-computermodule Kontron met Intel Atom

Koen Vervloesem
Reading time: 1 minute

De nieuwe MicroETXExpress-SP-computermodule van Kontron is gebaseerd op Intels Atom-processor en voldoet volledig aan de Com Express Type 2-specificatie, inclusief SDVO-graphics. Het bordje meet 95 bij 95 mm en biedt boven op de mogelijkheden van de tegelijk gelanceerde NanoETXExpress-SP PCI, evenals geavanceerdere ondersteuning voor graphics. Via de Peg-pin-out levert SDVO videosignalen voor VGA- en DVI-monitors, SDTV- en HD-tv-outputs en tv-tunerinputs.

De Intel Atom Z5xx-processor heeft een kloksnelheid van 1,1 tot 1,6 GHz en de Intel System Controller Hub US15W heeft een systeembus van 533 MHz en een socket voor 1 Gbyte DDR2 400/533 Ram-geheugen. Tot de interfaces behoren Gigabit Ethernet, twee Sata-poorten, een parallelle Ata-poort, zeven keer USB 2.0, een SD/MMC-socket, twee PCI Express x1-lijnen en een PCI-lijn. Naast dezelfde grafische mogelijkheden als de NanoETXExpress-SP heeft de module ook Intel HD Audio.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content