Kort nieuws

Space53 test luchtverkeersleiding voor drones in de praktijk

Reading time: 1 minute

Space53, het test- en ontwikkelcentrum voor drones in Enschede, start praktijktesten met systemen om de autonome vliegtuigjes te volgen en het verkeer af te stemmen. Op het moment wordt vliegverkeer van drones niet gereguleerd, wat de grootschalige adoptie van professionele toepassingen in de weg zit. Verschillende partijen werken dan ook aan technologie om drones te identificeren, te volgen en te reguleren.

De testen draaien om de systemen van Space53-partners Airmap en DJI. Airmap, dat zich eerder dit jaar bij Space53 vestigde, ontwikkelt een platform om informatie over dronevluchten en lokale regels te integreren en te ontsluiten voor autoriteiten, piloten en autonome systemen. De Chinese drone-grootmacht DJI, dat ook partnert met Space53, brengt zijn Aeroscope-systeem in. Hiermee zijn de drones in het luchtruim te identificeren aan de hand van de informatie die ze zelf uitzenden. Verder worden de beheergereedschappen van het Zwijndrechtse Airhub gebruikt in de test.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content